9th Corinth Canal SUP Crossing 2019

Για ακόμα μία φορά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου,η κυκλοφορία των πλοίων στη Διώρυγα Κορίνθου διεκόπη για συνεχόμενη χρονιά, ώστε να δοθεί η εκκίνηση σε περισσότερους από 540 όρθιους Σανιδοκωπηλάτες για τον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου με SUP.

Όλοι οι συμμετέχοντες του Corinth Canal SUP Crossing ένιωσαν δέος μέσα στο Ιστορικό κανάλι, που η αρχική ιδέα υλοποίησης του, ήρθε από το τύραννο Περίανδρο το 602 Π.Χ. Η φετινή χρονιά αποτέλεσε σταθμό στη ιστορία του αθλήματος καθώς και του συγκεκριμένου event, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κατά πολύ τις 500, σπάζοντας  κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Φινλανδία, Τουρκία.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 με 22 συμμετοχές, έφθασε σήμερα το 2019 να γίνει μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις SUP στη χώρα μας και ο δεύτερος μεγαλύτερος αγώνας στην Ευρώπη. Ο αγώνας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Διεθνούς SUP σκηνής που τον χαρακτηρίζει ως “ The worlds straightest SUP race”, στέλνοντας ένα μήνυμα για την Ελλάδα τον πολιτισμό και την Ιστορία της.

Το μεγαλύτερο κανάλι της Ευρώπης, όπως ανακηρύχθηκε πρόσφατα η Διώρυγα Κορίνθου, αποτελεί ένα μαγικό στίβο, μήκους 6.453 μέτρων, με γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά, ανάμεσα σε επιβλητικά τείχη ύψους 80 μέτρων που έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν οι λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος, μόνο για μια φορά τον χρόνο.

Η εντυπωσιακή εκκίνηση δόθηκε από την πλευρά των Ισθμίων, ακριβώς μπροστά από τον Πύργο Ελέγχου του καναλιού, λίγα μόλις μέτρα πίσω από την βυθιζόμενη γέφυρα, ένα θέαμα μοναδικό!

Το ήρεμο τοπίο, εκατοστά του δευτερολέπτου πριν, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, το νερό αφρίζει και ένα μεγάλο κύμα από κωπηλάτες «χύνεται» μέσα στο κανάλι. Ο αριθμός είναι πραγματικά πολύ μεγάλος.

Το μαγικό είναι ότι ανάμεσα τους, βρίσκονται μικρά παιδιά με τους γονείς τους, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, έμπειροι αθλητές αλλά και ερασιτέχνες, που όλοι είχαν ένα κοινό… να περάσουν καλά και αυτό φαινόταν σε όλα τα χαμογελαστά πρόσωπα, που κωπηλατούσαν με πάθος.

Ο τερματισμός στην πλευρά της Ποσειδωνίας, έγινε εν πλω, δίπλα στην προβλήτα μετά τη βυθιζόμενη γέφυρα που είχε κατέβει για τους συμμετέχοντες, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους τους θεατές, που βρίσκονταν και στις δύο πλευρές του καναλιού. Η επιτροπή έπαιρνε ασταμάτητα χρονομετρήσεις αφού έμοιαζε σαν να μην είχαν τελειωμό.

Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Νίκος Συρίγος στους άνδρες , με μια διαφορά ασφαλείας μερικών δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους. Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Κονταρίνη κατάφερε να κρατήσει των τίτλο της για ακόμα μία χρονιά.

Συγχαρητήρια στους νικητές όλων των κατηγοριών αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες!ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ    |    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Με τα φτερά του Red Bull


Χορηγοί:Υποστηρικτές:

Υπό την Αιγίδα:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


GALLERY

Photos: Ηλίας Μερτής , Άγγελος Λαμπρόπουλος, Κώστας Κωνσταντίνου, Μαρία-Χριστίνα Γραμμένου

 

By admin ΝΕΑ 0 Comments

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *