3rd Hellenic SUP Cup 2013

Σταθμός στην Ιστορία του Ελληνικού SUP, αλλά και όλων των υπολοίπων θαλάσσιων αθλημάτων, μπορεί να χαρακτηριστεί ο Τελικός Αγώνας του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP, στον Ισθμό της Κορίνθου, που ταυτίστηκε με την επέτειο των 120 χρόνων λειτουργίας της Διώρυγας Κορίνθου (1893-2013).

 

Στις 20 Οκτωβρίου 2013, στις 11:30 διακόπηκε η κυκλοφορία των πλοίων για να δοθεί η εκκίνηση του τελικού του Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP, με τον αριθμό ρεκόρ των 129 συμμετοχών.

Η μεγαλύτερη γιορτή SUP ξεκίνησε από το πρωί, στον θαυμάσιο προαύλιο χώρο της Α.Ε.Δ.Ι.Κ. στα Ίσθμια Κορινθίας. Ατμόσφαιρα φορτισμένη, με υπέρμετρο ενθουσιασμό, με αθλητικό πάθος και ένα γλυκό άγχος να σφίγγει τα στομάχια όλων των αθλητών.

Εκτός από τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών, ο φετινός τελικός ξεχώρισε και για τη συμμετοχή δύο κορυφαίων ξένων αθλητών, των Eric Terrien και Casper Steinfath. Και οι δύο αθλητές, φιλικοί και χαμηλών τόνων, άρχισαν από νωρίς να περιφέρονται, να συνομιλούν εγκάρδια με όλους, να απαντούν σε ερωτήσεις και να φωτογραφίζονται για πρώτη φορά με τους Έλληνες θαυμαστές και συναθλητές τους.

Απέναντί τους, κάπου στο κέντρο του χώρου, το αντίπαλο δέος, ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιώργος Φράγκος, με τα παιδιά του το dream team από την Άνδρο και την Αθήνα, να χαλαρώνουν λίγο πριν την εκκίνηση. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και οι εικόνες ανεπανάληπτες. Μοναδική παραφωνία ο P.R.O. που συντονισμένος στο κανάλι 11 του VHF, περίμενε το ΟΚ από τον πύργο ελέγχου για να δώσει με την άγρια φωνή του το ελεύθερο στους αθλητές να μπουν στο νερό.

Οι αθλητές στο νερό στη γραμμή εκκίνησης, καθισμένοι στα σκάφη τους, σε αναμονή του ηχητικού σήματος που δόθηκε στις 11:50 ακριβώς, με το πλήθος των αθλητών να ορμά προς την είσοδο του καναλιού, μετατρέποντας τα γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά του κόλπου των Ισθμίων σε μια αφρισμένη θάλασσα, έχοντας φόντο στο βάθος τον μοναδικό Ισθμό. Εικόνα που δικαιολογημένα έγινε η φωτογραφία της ημέρας στο “Πρώτο Θέμα” της 21/10/13.

Διαδρομή εύκολη και γρήγορη με το ρεύμα να βοηθάει τους αγωνιζόμενους. Εντυπωσιακή η συμμετοχή των 26 παιδιών, που με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό τους διάνυσαν τα 6,4 Km προς τον τερματισμό στην άλλη πλευρά του Ισθμού, στον κόλπο της Πωσειδωνίας.

Στην 1η θέση ο Γάλλος Πρωταθλητής Εric Terrien με χρόνο 26:26:83, ακολουθούμενος σε απόσταση αναπνοής από τον Δανό Viking Casper Steinfath με χρόνο 26:37:81, και λίγο πιο πίσω από τον συνήθη ύποπτο Έλληνα Γιώργο Φράγκο, με χρόνο 28:08:29. Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν εύκολα τον αγώνα κάτω από τα έντονα επιφωνήματα και τις παροτρύνσεις των θεατών, που βρίσκονταν πάνω στις γέφυρες, αλλά και στον τερματισμό.

Η έκπληξη της ημέρας, ήταν η επιστροφή των αθλητών και των συνοδών τους με το τουριστικό πλοίο Αργώ, που ναυλώθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι όλοι μπόρεσαν να θαυμάσουν τα τείχη ύψους 80m και τις επιβλητικές γέφυρες που ενώνουν τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, χωρίς το άγχος και την πίεση του αγώνα. Η υποδοχή των αθλητών στα Ίσθμια, με την αποβίβαση πρώτα των νικητών και μετά των υπολοίπων αθλητών ήταν πανηγυρική.

Με τον ήλιο να ζεσταίνει αυτό το μεσημέρι του Οκτωβρίου, άρχισε η τελετή λήξης του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με το γεύμα των αθλητών υπό τη μουσική του D.J της Red Bull.

Συνέχεια με τη δημοπρασία του πρωτότυπου σκάφους του νικητή του αγώνα Eric Terrien, για τη στήριξη του έργου του “Χαμόγελο του Παιδιού”. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 1.893€, συμβολικό νούμερο καθώς το event ήταν αφιερωμένο στα 120 χρόνια λειτουργίας του Ισθμού. Η BIC®, μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος, διπλασίασε το ποσό αυτό, και έτσι παραδόθηκε επιταγή ύψους 3.786€, στο Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης κ. Χρήστο Καμμιλάτο.

Η τελετή έκλεισε με τις απονομές των βραβείων.

Νικητές του Αγώνα Isthmus Speed Crossing 2013

1ος Eric Terrien (Bic Race Tech 14’0”)

2ος Casper Steinfath (Naish Javelin 14’0” LE)

3ος Γιώργος Φράγκος (Naish Javelin 14’0” LE)

Σειρά είχε η απονομή και η στέψη του Πρωταθλητή του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP.

Κατηγορία Ανδρών

1ος Φράγκος Γιώργος (Naish Javelin 14’0” LE)

2ος Κωσταντής Γιώργος (Naish Javelin 14’0” GX)

3ος Γαλάνης Αναστάσιος (Fanatic Falcon 14’0”)

Κατηγορία Γυναικών

1η Γιασουμή Μικαέλλα (Naish Javelin 14’0” MC)

2η Πηλού Πόλυ (Naish Javelin 14’0”)

3η Αλπούς Βικτωρία (Starboard 14’0”)

Κατηγορία Παίδων

1ος Συρίγος Νίκος (Naish Javelin 14’0”)

2ος Κρίτης Μάριος (Naish Javelin 14’0”)

3ος Δούκας Φαίδων (Naish Javelin 14’0”)

Κατηγορία Κορασίδων

1η Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish Javelin 14’0” LE)

2η Λέα Στάλμαν (Naish Nalu 10’10”)

3η Σαραβάνου Κάτια (Naish Nalu 10’10”)

 

Έτσι, έκλεισε η αυλαία του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Όρθιας Σανιδοκοπηλασίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων, σε αριθμό συμμετοχών, σε ζωντάνια και κέφι, ανέβασε το επίπεδο του Ελληνικού SUP, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας εντός και εκτός Ελλάδος, με τις εικόνες των πολλών παιδιών να πρωτοστατούν και άφησε ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους όσους συμμετείχαν.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα Isthmus Speed Crossing 2013

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP 2013

Περισσότερες Φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των ημερομηνιών του 4th Hellenic SUP CUP 2014.


GALLERY